Sabtu, 26 Januari 2013

Sudah makan? ^_^

Assalamualaikum wbkt :-)
Sudah makan ke belum? Masak sendiri atau makan kat luar?
Alhamdulillah semoga berkat rezeki yang masuk dalam perut kita ^_^

Ok nak tanya pernahkah terlintas di minda kita berapa bersihkan makanan kita?
Ini bukan soal cara penyediaan makanan kita sahaja tetapi bahan mentah itu sendiri..... Hmmmm
Tentu kita tahu daging-daging ayam, lembu & seangkatannya disuntik dengan pelbagai vaksin untuk mempercepatkan pertumbuhan ternakan ini, melindungi ternakan ini dari penyakit dan sebagainya. Tetapi tahukah kita suntikan - suntikan tersebut boleh mengakibatkan masalah besar pada kita yang memakan ternakan ini?
Di Amerika, E-coli & Camylobacter menyebabkan penyakit degenaratif.
Bagaimana pula makanan laut, makanan sejuk beku?
Tahukah anda tentang formaldehid (bahan mengawet makanan)?
Formaldehid adalah sebagai gas, yang berbau kuat & tengik. Pendedahannya kepadanya dalam kepekatan serendah 4bpd sekaligus boleh menyebabkan rasa loya, batuk & hidung berdarah.
Manakala sukatan 30bps pula boleh membunuh dalam masa 5 minit Sahaja!
Dihasilkan dalam bentuk larutan bagi tujuan komersil (dipanggil formalin) ia digunakan oleh ahli pengawet, Pengurus mayat & patologis untuk mengawetkan mayat! Pemburu rama-rama pula menggunakannya untuk mengawet spesimen kesukaan mereka.

Oleh yang demikian, Biozone Food Purifier diperkenalkan :-)

Ianya telah diuji secara klinikal dapat menghapuskan bakteria & mengurai bahan kimia sehingga 99%!

Biozone Food Purifier adalah unggul dalam membantu menyingkirkan bakteria, menghapuskan racun serangga, antibiotik & sisa organik. Ia juga membantu mengekalkan Nutrien makanan.

Sayangi diri & keluarga dengan memiliki 1 unit Biozone Food Purifier di rumah.
Kesihatan kita sangat penting!

Hubungi saya dengan sms/whatsapp 0162339737 atau email yanie_ironlady@yahoo.com









Selasa, 22 Januari 2013

Happy birthday to Aquarius ^_^

Alhamdulillah :-)
Allah bagi peluang kepada hamba yang serba sederhana ini untuk bernafas &membetulkan kehidupan agar lebih bermakna.
Pertambahan umur hanyalah bersifat material... Yang penting usaha yang berpanjangan. Tiada hadiah yang saya mahukan hanya doakan keberkatan amalan & usaha saya. Kerana barakah itu sangat penting...
Terima kasih semua ucapan selamat & saya doakan anda juga berjaya dunia & akhirat. :-)
Selamat berehat semua!





Productive Muslim 19 - 20/01/2013

Assalamualaikum wbkt..
Saya hadir ke majlis ilmu Productive Muslim baru baru ini.
Diadakan di Kuliyyah of Engineering, UIA. Turut sama Prof Dr Muhaya yang amat saya kagumi. :-)

Event ini memang berkesan di hati..
Serta mengubah cara hidup yang lebih berproduktif.. Insya Allah.
Mudah-mudahan istiqomah hendakNya.
Nanti di lain kelapangan saya akan post kan lagi. :-)









Khamis, 17 Januari 2013

Semalam & hari ini... ^_^

Assalamualaikum wbkt & apa khabar :-)
Semalam kita memang tak berapa sihat. dah 2 minggu sampailah dah tak boleh tahan kita pergi lah berbekam. Saya memang ada masalah angin terutamanya kat bahu. Apatah lagi balik kerja malam, mandi pun lewat malam lah. Kalau mak tau sure dia membebel.
tapi dah bekam leganya.. Alhamdulillah:-) ohh nak tau lebih lanjut tentang bekam boleh google Akubekam.

Hari ini alhamdulillah sihat walafiat..
Banyak kerja dapat dibuat. Syukur sangat!
Hari ini tolong bizpartner Noorliza Merjuki dari Sandakan Sabah punch Premium Beautiful Corset kat stokis. :-)
Happy sangat dapat tolong kawan kawan mencapai matlamat mereka :-)
Nilah teamwork yang sering kami katakan dalam GLAM.
Kerja dalam team memang mudah. Sama sama naik & maju. Lebih lebih lagi bermentor. Mudah sangat.
Nak tahu lebih lanjut boleh sms/whatsapp
0162339737
Email: yanie_ironlady@yahoo.com
FB: Syufirdza Yannie Hj Mohamad











Selasa, 15 Januari 2013

Happy birthday Omera Sakinah ^_^

Assalamualaikum wbkt & apa khabar? :-)
Semoga sihat walafiat hendakNya.
Semalam meraihkan hari lahir Omera Sakinah binti Syamsul Bakhtiar 3 tahun..
Cepat masa berlalu ye.. Dah tua jugak lah makcik ni.. :p
Ok lah selamat bekerjaya semua.. Petang petang macam ni nak cari minum petang dahulu. :-)
Take care uolss..









Ahad, 13 Januari 2013

Glowing the GLAM ^_^

Assalamualaikum wbkt.. :-)
Hari ahad ini penuh dengan aktiviti aktiviti menimba ilmu & kerja kerja berkaitan Javareka :-)

Bila sebut kerja mesti ada yang rasa lebam.. Tak sanggup nak menghadapinya.. Hihihi mengapakah?
Bayangkan hidup tanpa kerja.. Lagi haru biru jadinya.. Nak makan kena ada duit kannn.. Nak pergi mana pun nak duit..
Jadi bersyukurlah ada punca mata pencarian..
Duit bukan segalanya tapi orang yang bahagia pasti bahagia & bersyukur kalau ada duit. Namun orang yang tidak bahagia & tidak bersyukur... Banyak mana pun duit tidak akan bahagia apatah lagi kalau tak ada duit! Kan..
Ok ok GLOW ni hanya ada dalam GLAM. Tujuan kelas adalah untuk polish lagi skil berniaga... Best kan.. Disini Leaders akan turunkan ilmu bagaimana menangani permasalahan yang timbul.
Walaupun saya punya business sendiri tapi saya seronok menambah ilmu & boleh digunapakai untuk kedua dua business saya ^_^

Ok sebelum nak rehat seketika.. Maafkan saya sekiranya ada khilaf yang saya lakukan.. Sengaja atau tidak wallahua'lam
Selamat berehat semua.. Dah Isnin kan.. Hik..












Sabtu, 12 Januari 2013

Inspirasi

Assalamualaikum wbkt & selamat berhujung minggu semua ^_^
Usai business meeting tadi kami meraih sedikit masa untuk bonding time..
Maklumlah Boss a.k.a Ayai - Syamsul Bakhtiar Haji Esa berada jauh di Sabah. Bagi memantapkan lagi kerja - kerja construction Surau di Kota Kinabalu & Sandakan.
Ternyata ia amat menguji masa, sabar, wang ringgit kami tapi itu semua hanya bersifat sementara. Hanya perlu memantapkan usaha lagi.
^_^...
Ok ok ke mana kami berpergian tadi?
Adalah sikit sikit cuci cuci mata & sedikit shopping mopping hahaha
Best sebenarnya window shopping ni.. Sambil2 bonding time, boleh refresh kerja sikit sikit.. Boleh juga meregangkan ketegangan rutin. Kannnn :-)
Ok selamat berehat semua :-)









Jumaat, 11 Januari 2013

Good Morning Saturday

Assalamualaikum wbkt & good morning :-)
Alhamdulillah :-)
Hari ini ada meeting dengan arkitek & consultant untuk projek surau kat Kota Kinabalu & Sandakan. Alhamdulillah ini merupakan projek mega kedua yang kami dapat. Bantuan & kerjasama semua pihak.
Ok catch up with all of you very soon.












GLAM here I come ^_^

Assalamualaikum wbkt.. Hari ni memang best. Knp? Selain kita dah di penghujung weekdays. Boleh recite Ayatul Kahfi..
Saya ke kelas GLAM!
GLAM stands for Green Leaders Academy Malaysia :-)
Kelas untuk menimba ilmu & menambahkan keyakinan diri. Seminggu sekali sahaja. Easy!
Hari ini ilmu bukan calang calang hebat! Tentang garam buluh! Saya dah post sebelum ini.. So bolehlah cari entri garam buluh saya. Baik untuk meNEUTRALkan dalaman kita yang berasid!

Oklah tiba masanya nak rehat dulu..
Rajin rajin bacalah entri tentang garam buluh.. Sangat besar faedahnya pada kesihatan kita :-)
Ketahuilah garam biasa yang kita gunakan seharian selama ini tidak lagi menyihatkan. Murah sahaja. Jom tukar garam biasa kita ke garam buluh demi kesihatan yang unggul!

Boleh pm/whatsapp saya di 0162339737
Email: yanie_ironlady@yahoo.com
FB: Syufirdza Yannie Hj Mohamad









Selasa, 1 Januari 2013

Hai Partner ^_^

Assalamualaikum wkbt... :-)
 
Before New Year, I was in Kota Kinabalu & Sandakan for business trip & also friends & family meeting...
 
^_^
 
 
Anyway, will update you later about Kota Kinabalu Trip..
 
 
I would like to introduce to you my newly partner in Premium Beautiful business..
 
Her name is Noorliza Merjuki (Find her in FB)
 
Based in Sandakan, Sabah
 
So people in Sandakan, catch her for personal measurement..
 
She is also PB freak :-)
 
 
My long lost School Mate in SM Sung Siew.
 
 
Soon...
 
 
Also a long lost friend :p
 
Been together back in SM Sung Siew, later in Kolej Antarabangsa Cybernetics..
 
 
Suziani Abdul Aziz will be in the team as well in near time...
 
 
from left: Suziani, Me and Noorliza
 
Alhamdulillah
 
Will work together...
 
No matter how we will stand still..
 
Sandakan people dont wait..
 
Wake up!
 
 
More info about Premium Beautiful or the business?
 
Do not hesitate to contact me
 
sms/whatsapp at 0162339737
 
 
Find me in Facebook SYUFIRDZA YANNIE HJ MOHAMAD
 
also in instagram by the name yanie_ironlady

Garam Buluh

Assalamualaikum wbkt

Apa khabar? :-)

Semoga sihat hendakNya.

Ok hari ni nak cerita pasal kelebihan Garam Buluh.

Apa itu Garam Buluh? Nanti saya ceritakan.

Sebelum tu nak sama - sama buat revision.

Tahukah anda?

Amalan Rasulullah S.A.W, iaitu memakan secubit garam sebelum dan sesudah minum & makan. 
Baginda berkata :
“Sesiapa yang memulakan makan dan minum secubit garam Allah akan hindarkan 330 jenis penyakit, yang paling kurang ialah gila, kusta, sakit perut, dan sakit gigi. Yang bakinya diketahui oleh Allah sahaja".

Jom tengok youtube ini:

DEMO GARAM BULUH BY CDM MAISARAH IBRAHIM

dan ini,

Garam Buluh vs Mee Segera by Maisarah Ibrahim

Lihat perbezaannya?

 
 
info produk kat sini
 
 
 
 
dan info untuk Garam buluh masakan ini klik sini,
 
 
 
Apakah khasiatnya?
 
1. dapat mencegah aktiviti bahan mikro berasid yang menyebabkan penyakit, penuaan badan dan penyakit KANSER.
 
2. Mengawal PH badan - boleh meneutralkan toksin berasid tinggi dengan kadar cepat seperti asid urik, gula dalam darah, kolestrol dan lain lain.
 
3. Mencegah & merawat penyakit kronik seperti penyakit jantung, darah tinggi, buah pinggang, kencing manis, kanser dan lain lain masalah kesihatan.
 
4. Membaiki masalah sistem penghadaman seperti gastrik, ulser perut, masalah usus, buasir, sembelit dan lain lain.
 
5. Bagi pesakit jantung, buah pinggang, darah tinggi dinasihatkan menggunakan garam buluh ini berbanding garam biasa.
 
6. Mempunyai kesan detoksifikasi, PEMBUNUH KUMAN, ANTI KERADANGAN, dan MENEUTRALKAN LOGAM BERAT. Dengan itu ia amat berkesan untuk keradangan paru paru, hati, buah pinggang, sendi sendi, mulut dan perut.
 
7. Melegakan masalah alahan, pigmentasi dan lain lain masalah kulit.
Ia juga boleh MENGHINDARKAN MASALAH BADAN BERBAU, kulat di kaki (HongKong Foot)
 
8. MELAMBATKAN PROSES PENUAAN, NYANYUK serta MENGURANGKAN PENYAKIT PARKINSON atau Senile Dementia.
 
Untuk sebarang pertanyaan boleh majukan pada saya,
 
sms/whatsapp 0162339737
 
 
atau Facebook SYUFIRDZA YANNIE HJ MOHAMAD