Selasa, 11 Disember 2012

Alhamdulillah... :-)

 

 
Allah mudahkan segala urusan hamba ini...
 
Dengan Premium Beautiful, dapat bonus yang boleh senyum macam miaw atas ni...
 
:-)
 
Kalau dah dapat statement atau slip... boleh lah share sebagai proof..
 
:-)
 
Business ni boleh dilakukan dengan modal yang rendah & tidak membebankan..
Kalau anda mahu menambah pendapatan atau ingin berkerja sendiri..
Business ini sangat menguntungkan... :-)
 
Semuanya bergantung pada effort masing - masing.
 
Kalau berminat nak tau tentang business ni dengan lebih lanjut..
 
Boleh contact saya.
 
 
sms: 0162339737
 
fb: Syufirdza Yannie hj Mohamad
 
 
 
 
 
 
 


Ahad, 9 Disember 2012

Senggugut lagi...

Sebagai wanita..
Kita bertuah diberi anugerah oleh Allah swt
iaitu Rahim.
:-)
Kalau kita cuba fahami apa ertinya Rahim juga sebahagian nama Allah..
Allah Yang Maha Pengasih & Maha Penyayang..
Mulianya wanita..
Diangkat sedemikian tinggi...
Tapi
Ramai wanita tidak tahu nilainya Rahim sehingga
Kita sakit atau kehilangan sebuah Rahim..
:-(
Kesihatan wanita sangat penting..
bagaimana kita nak menjaga keluarga..
membina kerjaya..
membina kejayaan...
Kalau kita tidak menjaga diri sendiri dahulu...
Kata orang hendak berkorban bukanlah bermakna terkorban...
Sayangi diri sendiri dulu.
Ok
Pengalaman saya..
Senggugut di setiap bulan memang mengganggu produktiviti...
Saya mesti sakit kepala yang teruk aka migrain...
adakalanya sampai termuntah, tergolek - golek di lantai kerana menahan sakit...
pernah saya terjatuh kat tandas hanya kerana nak pitam dek senggugut..



Apa itu Senggugut atau PMS?
Penyakit senggugut (PMS) merupakan himpunan simptom fizikal, psikologi, dan emosi yang berkait dengan kitaran haid wanita. Dianggarkan kebanyakan wanita pada usia boleh mengandung (child-bearing age) (sekitar 80 peratus) mempunyai sebahagian simptom PMS,[1] the official definition limits the scope to having symptoms of "sufficient severity to interfere with some aspects of life".[2] Simptom sedemikian biasanya boleh dijangka dan berlaku secara tetap semasa dua minggu sebelum haid. Biasanya simptom mungkin hilang sebelum atau selepas permulaan aliran haid.
Bagi sesetengah wanita dengan PMS, simptom amat teruk sehingga mereka dianggap melumpuhkan. Bentuk PMS ini mempunyai nama psychiatric tersendiri: Penyakit senggugut teruk (premenstrual dysphoric disorder) (PMDD).
sumber: wikipedia
Bertahun tahun mencari solusi..
Tapi semuanya ubat ubat ubat..
mula mula memang melegakan tapi sudah tidak memadai..
Dan
saya melupakannya kerana pasrah seolah - olah itulah takdir yang perlu dijalani...
hahaha
Satu hari saya tergerak hati nak pakai Premium Beautiful bukan kerana
kebaikan yang ada padanya
tetapi
kerana nak kurus...
Ya..
Nak kurus... Semua perempuan ingat bila kurus itu cantik.
Tapi tidak ingat untuk sihat...
Memang betul saya dapat kurangkan berat badan..
Walaupun tidaklah sampai berkilo - kilo banyaknya..
Tapi ianya kurang secara sihat.
Saya berpuas hati..
Namun
Ada cerita disebalik kelebihan Premium Beautiful ini...
:-)
Ia membantu saya ketika haid...
Senggugut berkurangan tanpa perlu mengambil ubat penahan sakit lagi!
dan
Sakit kepala mahupun migrain juga berkurangan dari seminggu kena 2 ke 3 kali..
Kini
lebih kurang 45 hari hanya sekali sakit kepala...
Alhamdulillah
Dan
Saya juga bukan lagi penyimpan tegar panadol, panadol menstrual...
Alhamdulillah
:-)
Jika anda ingin mendapatkan nasihat tentang Premium Beautiful boleh hubungi saya
fb: Syufirdza Yannie Hj Mohamad
sms: 0162339737
Jangan tunggu lama - lama...
Kesihatan sangat penting.
Apabila kita sakit nanti, kita sanggup berhabisan wang ringgit untuk kembali sihat...
Jangan perjudian hidup kita.


P R O M O S I

PROMOSI PROMOSI PROMOSI
Dengan setiap pembelian
PREMIUM BEAUTIFUL


Anda akan mendapat
mini box of BENEFIT MAKE UP

selagi stok masih ada!!!
:-)
Jangan tunggu lama lama nanti dikebas orang.

facebook: Syufirdza Yannie Hj Mohamad

sms: 0162339737



Sabtu, 8 Disember 2012

Azam Tahun Baru ???



Hehehe
 
 
Betul ke ni?
Tahun tahun pun sama...
 
Berat makin berat...
 
 
Oopss
 
 
 
   
Samalah kita...
Kadang - kadang kita tension...
 
Tapi
 
itu dulu...
 
Kini saya dah jumpa!!!!
 
 
 
 

The Luxury Premium Beautiful Corset

 
 
 
Jika kawan kawan nak dapatkan nasihat atau harga boleh
 
 
facebook: Syufirdza Yannie Hj Mohamad
 
sms: 0162339737
 
Jadi tunggu apa lagi???
 
Jangan 'membesar' lagi tau... hehehehe
 

 
 


Isnin, 3 Disember 2012

Sakitnya pinggang...

 
Baru - baru ni kawan sekolah saya pm thru FB...
Katanya dia sakit belakang (kerana pernah jatuh 4 kali...)
Bahaya bahaya...
 
So saya suggest pakai PB..
Dia setuju nak give a try...
 
Baru sehari pakai, dia terus pm saya lagi...
 
 
Sudah tak perlu kata apa apa lagi...
Senyum
 
p/s: untuk cantik, kita kenalah sihat dahulu...
 
 
 


Kelebihan Premium Beautiful

 
 
Fikir - fikirkan... ^_^

Ahad, 2 Disember 2012

Lacto-Lite

LACTO - LITE
 
Nurich Lacto-Lite adalah minuman berkhasiat yang menggabungkan yogurt kultur hidup dan inulin.
Menggabungkan kedua-dua probiotik (bakteria berguna) dan prebiotik (makanan bakteria berguna – inulin), dan seterusnya dapat meningkatkan keberkesanan bakteria berguna di dalam badan manusia. Bakteria berguna dan inulin dalam Nurich Lacto-Lite tidak akan dirosakkan oleh asid perut dan garam hempedu. Ia terus memasuki dan melekat pada membran lendir usus untuk berfungsi. Nurich Lacto-Lite kaya dengan serat larut dalam air, mempercepatkan kadar pembiakan bakteria berguna dalam badan, menyekat pertumbuhan sel rosak dan mendirikan sawar biologi dalam saluran usus. Pengambilannya dapat menggalakkan penyerapan nutrisi, mengekalkan keseimbangan mikrob dalam saluran usus, menjadikan fungsi perut dan usus kekal sihat, dan seterusnya meningkatkan daya keimunan badan.

Apakah itu probiotik?
Probiotik ialah kumpulan bakteria berguna semulajadi yang hidup dalam saluran usus badan manusia. Ia membantu dalam memperbaiki keseimbangan ekologi kumpulan bakteria dalam saluran usus demi meningkatkan taraf kesihatan manusia.

Apakah itu prebiotik?
Prebiotik secara umumnya ialah makanan yang tidak boleh dicerna, tetapi dapat menggalakkan pertumbuhan dan mengaktifkan kumpulan bakteria berguna tertentu. Prebiotik dapat membantu dalam pertumbuhan probiotik dan meningkatkan keaktifan probiotik. Ia dapat membantu menyediakan keadaan saluran usus yang bersifat asid lemah demi pertumbuhan probiotik, di samping membekalkan nutrien khas untuk pertumbuhan probiotik seperti Lactobacillus dan Bifidus.

Apakah itu inulin?
Inulin ialah serbuk yang dikisar daripada akar chicory (tumbuh-tumbuhan), kaya dengan serat larut dalam air, di samping ia merupakan makanan untuk bakteria berguna dalam saluran usus. Serat larut dalam air dapat membantu dalam menyelaras kandungan kolesterol serum dan tekanan darah, mengurangkan penghasilan bahan bertoksin dalam badan, seterusnya meringankan beban hati. Ia juga dapat mempercepat pembiakan bakteria berguna dalam saluran usus, kerana bilangan bakteria berguna menpengaruhi keadaaan kesihatan badan manusia. Ia turut mengurangkan kuantiti bakteria berbahaya (seperti bakteria disentri, bakteria taun dan sebagainya), meningkatkan daya keimunan badan, menyepadukan Vitamin B dalam saluran usus, mengekalkan operasi sistem saraf yang normal dan melicinkan kulit.

Apakah bezanya minuman yogurt yang ada di pasaran berbanding dengan Nurich Lacto-Lite?
Nurich Lacto-Lite mengaplikasikan teknologi canggih untuk melindungi bakteria berguna yang terkandung dalam produk ini (5 lapisan perlindungan), supaya bakteria berguna tersebut tidak dapat dihakis oleh asid perut dan garam hempedu sebelum memasuki saluran usus, dan seterusnya menggugat keberkesanannya. Selain itu, inulin merupakan makanan bagi bakteria berguna kerana ia membantu dalam pembiakan bakteria berguna serta menjaga kesihatan manusia.

Siapakah yang perlu mengambil Nurich Lacto-Lite?
Nurich Lacto-Lite sesuai untuk semua golongan masyarakat, terutama untuk mereka yang mengalami ketidakselesaan dalam saluran usus, pesakit sembelit, mereka yang sentiasa menjaga kesihatan, serta mereka yang mengamalkan gaya hidup tidak sihat.

Adakah Nurich Lacto-Lite memperoleh kebenaran dan kelulusan Negara?
Nurich Lacto-Lite telah memperoleh kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia, boleh dijual secara sah di pasaran. Selain itu, Nurich Lacto-Lite juga diiktiraf oleh FDA sebagai GRAS (Generally Recognized As Safe).
 
 
RM158.00/box (25 sachet)
 
 
sms: 0162339737
 
facebook: Syufirdza Yannie Hj Mohamad
 
 
 
 
 
 


Premium Beautiful

Assalamualaikum wbkt & Good day people...
 
 
^_^
 
 
People keep asking what is Premium Beautiful?
 
 
Then I realize... Ohhh I tak cerita apa - apa lagi...
 
 
hehehe
 

 
Ok
 
 
PREMIUM BEAUTIFUL is a PREMIUM CORSET
 
 
 
 
  
PREMIUM BEAUTIFUL CORSET
IS CREATED
70% for HEALTH AND 30% for BEAUTY


GOOD INVESTMENT
WITHOUT pill, diet, exercise, surgery & injection
LIFETIME SERVICE WARRANTY!

BENEFITS :
-Improves BLOOD circulations
-Stabilize metabolic rate
-SHAPE UP your body and give a good posture,
-FIRM UP breasts and buttocks
-Reduce Cellulite and stretch marks
-DETOXIFY body
-Reduce CONSTIPATION
-Improve RESPIRATORY sistem
-Regulate period flow, improve irregular period and eliminate PERIOD PAIN
-Prevent the growth of CANCER cells
-Prevent MIGRAINE and GASTRIC
-Help people to CONCEIVE baby
-Reduce back pain and good for people having problem with SLIP DISC

and MANY MORE!!!
 
.....
 
consist of 3 LUXURY pieces...
 
 
The Long Brassiere
 
 
- Uniquely design with 3 dimension of piramid cup.
direka untuk menampung payudara agar tidak jatuh & bertindak menganjalkannya...
 
- U shape di belakang adalah untuk mengagihkan lelemak ke tempat yang sepatutnya.
 
& the best part is...
- membantu mengempiskan perut buncit & masalah berkaitan perut.
 
:-)
 
(Short Bra also available)
 
 
 
 
The Waist Nipper
 
 
 
Ok yang ni Unisex. (lelaki pun boleh pakai... :))
 
 
- Ianya mengandungi 7 tetulang berteknologi tinggi untuk
membantu mengurangkan masalah tulang belakang seperti bongkok (slouchy),
slip disc
& sakit pinggang..
 
 Membantu mengagihkan lemak terkumpul
dari bahagian pinggang ke bahagian dada
& punggung bagi menghasilkan bentuk badan yang ideal.
 
Sesuai untuk wanita selepas bersalin menggantikan barut perut.
 
 
:-)
 
 
And
 
 
The Long Girdle
 
 
- Rekaan dan Jahitan unggul untuk
membetulkan pinggul yang lentur,
membentuk kontur pinggul yang mempesonakan & meninggikan pinggul.
 
-Mengasingkan kontur peha dan pinggul,
mengagihkan lebihan lemak pada peha ke bahagian pinggul &
membentuk kontur pinggul yang sempurna.
 
-Rekaan mampatan 2 lapisan berfungsi
menyelaraskan lemak pada sekitar peha,
membentuk kontur peha yang menarik.
 
 
So sekiranya anda mencari solusi untuk sakit belakang, slip disc, sakit bahu, sakit kepala/migrain dalam masa yg sama dapat menurunkan berat badan tanpa stress...
bolehlah bertanya pada saya...
 
sms: 0162339737
 
or
 
 
or visit me at Facebook : Syufirdza Yannie Hj Mohamad
 
 


Selasa, 27 November 2012

Tension... ?

Its not that..
 
 
 
Normal lah tension...
 
 
ada banyak sebab
 

 
 
 
tapi tak boleh blah... kalau ada orang mengumpat/mengadu domba pasal kita...

 
Lagi - lagi benda yang tak betul =_=!
 
Bengang kot...
 
Tapi kita relax dulu...
 


Kadang kadang kita cari alternatif lain nak senangkan hati...
 
for me...
 
 
M A K A N...
 
 
hehehehe...
 
 
Siapa tak suka makan kan?
 
 
hehehehe
 
 
hari ni my staf QD yang cute belikan Nasi Kerabu...
 
 

 
 
 
Alhamdulillah tenang dalaman yang kurang tenteram ni...
 
:p
 
Tapi habis sendat PB ni ...
 
Itu tandanya dah cukup makan dah...
 

 
Corset PB banyak mendisiplinkan pemakanan saya...
 
 
Dulu bila makan memang x ingat... janji puas!
 
 
But at the end of the day...
 
 
menyesal!
 
 


tapi dengan Premium Beautiful memang sangat best!
 
 
SUKA SUKA SUKA...
 
 
sekarang dalam masa
 
 


 
 
dah kurang 3kg!!!!
 
yeah....
 
 
walaupun pergi holiday hari tu ke Sabah (1 minggu tau)...
 
 
Makan tak hingat!
 
 
Hehehehe
 
Tapi boleh turun jugak!
 
 
A L H A M D U L I L L A H
 
So sekiranya anda mencari solusi untuk menurunkan berat badan tanpa stress...
 
bolehlah bertanya pada saya...
 
sms: 0162339737
 
or
 
 
 
Selamat menunaikan solat zuhur semua... :-)
 
 
 
LoTSa Love;
 
Yannie
 
 


Isnin, 26 November 2012

Diet plan.. ^_^

Berat dah naik lah...
Berkobar - kobar semangat dengan segala iltizam...
Yakin boleh!
 
 
 
 
Kena banyak makan ni tau   >_<
 
 
 
tak boleh ni...
 
ice cream tak boleh, chocolate, cake, coke... bla bla
 
.....
 
 
--------
 
-------------
 
 
berjaya 2 kg dalam 3 minggu...
 
 
yeah yeah...
 
 
 
Happy sangat!!!!

yeah yeah...

Tapi bila holiday atau dinner keluarga or Raya 
+_+!!!
 
 
Sey loooo (matilah!!!)

-----------
I can't help myself!!!!
 
 
 

 
Tapi tak pe kot... sekali ni je...

It's OK to cheat once in a while.

 
Sikit je pon....




 
 
sekali naik daaaaa... salah sapa ni?
 
 


gain back my weight!!!...
.
.
But its OK!
.
.


Set plan lain pulak....

Jom gi GYM  :p
 
 
 

 
 
 

 
 
semangat nih...
 
-
 
 
--
 
---
 
fuh fuh fuh
 


 
dreaming.... supaya boleh jadi mcm ni...
 
 
 
 
wowwww....
 
 
tapi after a couple of day...
 
 

 
Wuargghhhhhh...


Nak kurus... nak kurus... nak kurus....

tapi tak de masa nak Exercise :p



Macam mana nak kurus ni???
.
.

Tapiiiii masih boleh makan & makan & makan juga hehehe ..
 
 





and
 
Pleaseeeee
 
 
HELPPPPPPPP! 

 
"Premium Beautiful Corset"
No DIET, EXERCISES, SURGERY, DIET PILLS.


PM me.
Yannie
0162339737